Benut je talent als organisatie

‘Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree it will live its whole life believing that it is stupid.’
~ Albert Einstein ~

 

Het benutten van het talent van al je medewerkers wordt ook wel ‘inclusief talentmanagement’  genoemd. En dit wordt in toenemende mate cruciaal voor het succes van organisaties. De `war for talent´ is fel en de meeste organisaties gaan helaas te snel voorbij aan het verborgen potentieel in de eigen organisatie. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat een ‘zacht’ talentbeleid, waarbij alle medewerkers worden betrokken, ‘harde’ resultaten kan op leveren. Het blijkt dat organisaties die talentmanagement de ruimte geven 10-19% meer verkopen en 14-19% meer winst maken. Essentieel hierbij is dat de meeste groei kan worden gerealiseerd op de sterke punten van de medewerker. Een positieve benadering, het benutten en het versterken van talenten in plaats van werken aan zwakke punten, levert dus gelukkigere medewerkers op en een succesvollere organisatie.

Ik begeleid en adviseer organisaties bij het benutten en ontwikkelen van hun talenten door:

 • Het inzichtelijk maken van de talenten van alle medewerkers via gerenommeerde tests.
 • Het analyseren van het huidige personeelsbeleid en de personeelsinstrumenten in relatie tot inclusief talentmanagement.
 • Het adviseren over aanpassingen in het personeelsbeleid en de personeelsinstrumenten of het opstellen van een uniek personeelsbeleid en ontwikkelen van passende instrumenten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
  • Continue ontwikkeldialoog (i.p.v. een beoordelingssysteem)
  • Talentprofielen (i.p.v. functiegebouw en functiebeschrijvingen)
  • Talentmanagement (i.p.v. competentiemanagement)
  • Opleidings- en ontwikkelingsfaciliteiten gericht op talenten i.p.v. op minder sterke punten
 • Verzorgen van workshops voor management en HR professionals over inclusief talentmanagement.
 • Als coach of klankbord optreden bij de implementatie van inclusief talentmanagement.

Hoe dit er voor jouw organisatie uitziet, bepalen we in overleg. Afhankelijk van de wensen van de organisatie en de mate waarin de organisatie de talenten van medewerkers al benut stellen we een maatwerk plan van aanpak op.

 

Nieuwsgierig? Neem contact met mij op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Contact
Wat ik meest van Sonja geleerd heb is, afstand nemen van een vraagstuk, en vanuit meerdere perspectieven te kijken. De oplossing vind je dan altijd. Door de werkwijze van Sonja heb ik me persoonlijk verder kunnen ontwikkelen.
Marlène LinkedIn
Marlène LeendersManager
Ik waardeer je om je professionaliteit en samenhangende visie op HR vraagstukken.
sonja-home
JanDirecteur