Stappen loopbaantraject

Kennismakingsgesprek

In een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we je vraag. Waar loop je tegen aan of wat is je uitdaging? Ook leg ik je uit wat mijn insteek is bij een loopbaantraject. We verkennen samen of er een goede klik is, die is essentieel voor een succesvol coachtraject. Na het kennismakingsgesprek ontvang je een voorstel voor het traject. Een kennismakingsgesprek duurt ongeveer 45 tot 60 minuten en vindt plaats in mijn coachruimte in Helmond.

Invullen Me.Scan

Een loopbaantraject start met de Me.Scan. Je ontvangt een uitnodiging om de Me.Scan online in te vullen. Dit kost je slecht ca. 15-20 minuten van je tijd en kun je op een moment doen dat jou het beste uitkomt. En ook waar je maar wilt (mits je een internetverbinding hebt). Ik ontvang automatisch een bericht als je de Me.Scan hebt ingevuld. Dan neem ik contact met je op voor het inplannen van een terugkoppelgesprek.

Gesprek Me.Scan profiel

In een gesprek van ca. 1,5 uur bespreken we jouw unieke Me.Scan profiel aan de hand van het Me.Scan bord. Na afloop van het gesprek ontvang je je Me.Scan rapportage zowel digitaal als op papier. Het gesprek vindt plaats in mijn coachruimte aan de Europaweg 93 in Helmond of op een locatie naar jouw keuze.

Concretisering loopbaanvraag

Op basis van jouw Me.Scan profiel concretiseren we je loopbaanvraag. Welk inzichten heeft de Me.Scan opgeleverd  en wat betekent dit voor de invulling van het loopbaantraject? Misschien kom je erachter dat je werk prima bij je past, maar dat de omgeving niet de juiste is voor jou. Of dat je verschillende kwaliteiten hebt ontwikkeld die je ver hebben gebracht, maar toch niet zo goed bij je natuurlijke aanleg passen. De focus van het loopbaantraject wordt aangepast naar de inzichten die je hebt gekregen. We stippelen samen een maatwerktraject voor jou uit.

Coachgesprekken

In 6 gesprekken gaan we aan de slag om jouw loopbaanvraag te beantwoorden. Door middel van diverse opdrachten die je thuis voorbereidt, brengen we jouw drijfveren, motivaties, kwaliteiten, ervaring, kennis, best passende omgeving en omstandigheden en ambities in beeld. Dit vatten we samen in een talentenprofiel. Tevens gaan we aan de slag met je cv en LinkedIn profiel waarin de inzichten ook worden vertaald. De gesprekken duren ca. 1,5 uur en vinden plaats in mijn coachruimte aan de Europaweg 93 in Helmond of op een locatie naar jouw keuze.

Na 1 maand hebben we een telefonische evaluatie. We bespreken waar je staat in je loopbaan en welke stappen je nog kunt ondernemen. Ook als je nog vragen hebt, beantwoord ik deze. Tot aan het evaluatiegesprek mag je ook op mijn ‘online’ hulp (via telefoon en mail) rekenen bij bijvoorbeeld het verfijnen van je cv of LinkedIn profiel en bij het inzetten van je netwerk.

Ben je benieuwd naar wat een loopbaantraject voor jou kan betekenen? Neem contact met met op!
Ik wil graag vrijblijvend kennis maken
Ik krijg zoveel energie van jou tijdens de coachsessies!
Karin Mennen foto
KarinCoachee