Mijn loopbaan

Kleuterjuf?

Als kind wist ik het wel, ‘ik word later kleuterjuf’. Het pad dat volgde liep anders. Voornamelijk gedreven door mijn intuïtie bracht het me naar waar ik nu sta. Toen ik als tiener voor de keuze stond om een vervolgopleiding te kiezen, vond ik dat heel lastig. Kleuterjuf was uit beeld en ik wilde richting mode en kleding en ‘iets’ met handel en economie. Die combi bestond niet en ik koos voor handel en economie. Na een opleiding voor detailhandel, heao commerciële economie en een MBA-studie in Engeland, wist ik dat ik richting organisatieadvies wilde. Ik had geluk en werd als starter op de arbeidsmarkt al snel geselecteerd voor een traineeship bij Pentascope, een organisatieadvies bureau. Een inspirerende en leerzame organisatie waar ik nog altijd met een warm hart aan terug denk. Hier is mijn passie voor het HR vak en voor persoonlijke ontwikkeling en coaching ontstaan.

 

Mijn ervaring

In de jaren die volgden heb ik mooie ervaringen opgedaan:

Sonja Elbers• Als organisatie adviseur bij Pentascope analyseerde ik processen binnen verschillende disciplines waaronder HR, waardoor ik veel leerde over met name grote organisaties.

• Als management consultant bij een accountantskantoor leerde ik MKB bedrijven kennen. Ik adviseerde ze en hielp ze hun organisatie succesvoller te maken.

• Ik was benieuwd naar de arbeidsvoorwaardelijke en arbeidsrechtelijke kant van het HR vak en volgde een masteropleiding Arbeidsrecht en Arbeidsvoorwaarden.

• Door mijn eerdere leidinggevende werd ik gevraagd om binnen het Pentascope netwerk een HR adviestak te beginnen. Ik zei meteen “Ja!” en adviseerde organisaties specifiek op het gebied van personeel. Ook hielp ik ze HR projecten implementeren.

• Daarna heb ik als HR adviseur bij Rabobank alle facetten van het HR vak leren kennen. Door de bankencrisis, met alle reorganisaties tot gevolg, specialiseerde ik me in coaching; ik begeleidde medewerkers bij loopbaankeuzes. Voor velen een intense periode waarin impactvolle beslissingen genomen worden. Iemand zei: “Ik krijg zoveel energie van jou!”. Dat vond ik een mooie waardering voor mijn bijdrage.

 

Talentcoaching

Ook mijn privé situatie veranderde in de loop der jaren. Ik trouwde en ben inmiddels trotse mama van een zoon en dochter. De behoefte om ooit iets voor mezelf te beginnen werd steeds sterker. Deze behoefte en mijn ervaring combineer ik nu als talentcoach in ‘Sonja Elbers coaching’!

Als coach en HR adviseur begeleid en adviseer ik individuen en organisaties hun talenten te benutten.

 

Wie ik ben
Als ik nu terugdenk dan zat ik als kind, met mijn overtuiging dat ik kleuterjuf zou worden, toch niet zo gek ver van wat ik nu doe…. Als coach en HR adviseur ligt mijn focus op de ontwikkeling van individuen, is dat niet hetzelfde als wat een kleuterjuf doet? Voor mijn loopbaan had ik geen uitgestippeld plan. Toch wist ik wat ik wel en vooral ook niet wilde. Ik heb mijn keuzes meer gemaakt vanuit intuïtie dan vanuit verstand. Terugkijkend is het een pad waarin ik stap voor stap duidelijker voor ogen kreeg ‘wat ik later wilde worden’. Of eigenlijk: wie ik ben….

Later, als ik groter ben, word ik wie ik ben – BlØf 

 

Wil je meer informatie? Kijk dan op mijn LinkedIn profiel. Of bekijk mijn CV.

Anderen over Sonja

Dit is een greep uit de reacties die ik van klanten, opdrachtgevers en collega’s kreeg:

Professioneel

“Ik waardeer je om je professionaliteit en je samenhangende visie op HR vraagstukken.”

Samenwerken

“Het onderling vertrouwen en de openheid waarmee wij hebben samengewerkt, was voor mij een feest.”

Deskundig

“Je hebt heel veel kennis op HR gebied en daar leer ik elke dag weer van.”

Luisterend oor

“Een luisterend oor met oprechte belangstelling voor de ander, dat typeert jou.”

Uit het hart

“Alles wat jij doet is recht uit het hart, nooit omdat het moet.”

 

 

Benut je talent